sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

"Ratsuttaja" työssään

Olen ollut viime viikon (la-pe) kipeänä, joten en tietenkään ole tallillakaan päässyt käymään. Mutta nyt oon sitten eilisen ja tämän päivän aikana ratsastanut melkeen senkin edestä.
Siiisss... eilen olin kisoissa auttamassa, eli availin portteja, kuvasin ja taluttelin heppoja. Sen jälkeen sitten Ansku tuli meille yöks. Käytiin vielä illalla ratsastamassa Ansku meni Putella ja minä Hra Kuljettajalla. Ansku kuulemma taivutteli pympyrällä ja mitä välillä katselin teki myös pysähdyksiä. Sillä en pahemmin voinut seurata, kun Kuljettaja ei ollut aluksi yhteistyöhaluinen eikä oikein halunnut taipua. Mutta sitten, kun tein voltteja ja suoristuksia sain sen vetreämmäksi ja alkoi kulkea hyvin (myös peräänannossa ;D). Aloin Kuljettajan kanssa tehdä avoja pitkilläsivuilla. Avot tehtiin ns. ympyrällä eli ensin normaalisti ympyrällä pieni suoristus, avo, suoristus ja jatkettiin ympyrää. Kuljettaa meni loppupelissä tosi hyvin vaikka lopussa vähän alkoi välillä "röhnöttää" kädellä (eli painaa kättä vasten). Lopetin vasta, kun sain sen taas kulkemaan kunnolla niin, että se itse kantaa päänsä. :)
Tänään menin sitten neljällä ponilla, koska tänään ei ollut tunteja ja ponit piti liikuttaa eilisten kisoen jäljiltä. Ekana menin Nannalla ilman satulaa. Nannun kanssa ei tehty ihmeempiä, vähän pohkeenväistöjä käynnissä ja ravissa. Saatiin pari onnistunutta pätkää, sillä välillä Nannalla oli perä jäljessä eli yritti mennä lapa edellä. Laukkojakin otetiin pari onnistunutta. Laukkojen jälkeen käveltiin vähän ja sitten vaihdettiin Anskun kanssa. Ansku oli siis saman aikaisesti mennyt Mummiksella ja vaihdettiin sitten.
Eli toisena menin sitten sillä myöskin ilman satulaa. Tein iha nperus juttuja menin ympyrällä taivittelin - yritin saada ponin rennoksi. Lopulta sitten onnistuinkin ja otin vielä loppuraveja. Hoidettiin ponit pois ja käytiin meillä syömässä ja sihten Ansku lähti kotii.
Menin vielä tallille ja ratsastin Tessalla. Tessa oli tooosi jäykkä, mutta välillä saatiin mutama parempi pätkä aikaiseksi. Tessan kanssa tehtiin ihan vaan jotain yleispätevää.
Myöhemmin Illalla kun Minna (sisko) oli tullut meillä käymään niin ratsastin Puten yhdessä Minnan kanssa Puten.
Sellanen päivä tänään. Huomena vielä maalaamaan puomeja ja ajatuksena mennä myös maastoon ja ehkä kuvaamaankin. :D See latter !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti